miércoles, 2 de mayo de 2012

SANITAT PÚBLICA O SANITAT PRIVADA?

La Sanitat Pública és un dels quatre Pilars fonamentals de l’Estat de Benestar al nostre país, conjuntament amb l’Educació, Seguretat Social i Serveis Socials, doncs bé, com era d’esperar, i amb la “sempre excusa” de la crisi econòmica  i la mala gestió per part de l’anterior govern, s’ha donat un pas més per a la consecució de l’aboliment de la totalitat de l’Estat de Benestar:

“FABRA HIPOTECA LA SANITAT PÚBLICA”, el molt honorable president de la Generalitat Valenciana afirma que, la privatització de la gestió dels hospitals ajudarà a estalviar fins a un 15%, però que no afectarà als ciutadans.


http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4072352 


Què vos assembla aquesta decisió?, Penseu que aquets canvi en el model de gestió no afectarà realment als pacients?, Quines seran les conseqüències negatives per tant, que tindran aquest tipus de retallades per a la nostra salut?:
En primer lloc cal recordar que a l’actual sistema sanitari preval la salut del pacient ja que el metge no rep cap tipus de benefici extra pel seu treball. Doncs bé, amb la gestió privada dels centre sanitaris, les empreses privades encarregades de la gestió poden obtenir beneficis o pèrdues. Què significa això?, Doncs que els metges ja no seran treballadors de l’Estat sinó que es converteixen en empresaris del sector, i per tant, depenent de la consecució d’objectius podran rebre un plus econòmic, és a dir si ingressen més diners per a l’hospital de la despesa que per a l’hospital puga suposar cadascun dels seus pacients, a final de cada mes rebran un benefici per l’estalvi que per a l’hospital ha suposat.
Contràriament al que se’ns vol fer creure de que el sistema està en fallida, el sistema espanyol  és un dels millors del mon a la par que menys costosos. A l’any 2000 fou catalogat com el setè millor del món, al 2010 classificat com el tercer  millor del món junt amb Suècia.
La excusa que utilitzen els diferents governs de les CCAA del deute en sanitat no es més que la consecució d’una mala gestió per part de les mateixes, que pressuposten una despesa per càpita insuficient, mentre destinen recursos a altre despeses que no són de primera necessitat, o que de vegades ni tan sols existeixen. Mireu aquest vídeo que fa referència al sistema sanitari català i a un suposat forat negre per on desapareixen els diners destinats a finançar la sanitat pública del país, no te desperdici:Jose Pasqual Civera HerreroNo hay comentarios:

Publicar un comentario