lunes, 21 de mayo de 2012

LA NOTICIA DEL DIA


"2,2 milions de xiquets (26%) en l’Estat Espanyol  viuen per sota de l’umbral de probeza"

Així ho ha manifestat avui Unicef en les seves dades sobre el informe realitzat per l’entitat; El impacto de la crisis en los niños.
Segons portaven els tele-diaris avui en portada. L’impacte de la crisi ha passat factura als mes menuts de la nostra societat.  Els menors viuen en llars on els ingressos econòmics són inferiors a 16.000 euros anuals per unitat familiar.
A mÉs el informe exposa la vulnerabilitat en aquelles llars on ja hi havia una situació de pobresa crònica. Això vol dir que el futur que els espera serà, segurament, molt dur.

"La pobreza tiene rostro de niño”,  han informat des de Unicef España,  que han anunciat que els menors estan sofrint una crisi de la quals ells no tenen cap de culpa i estan observant sense poder fer quasi res com el seu futur cada dia que passa és més “negre”. Observen com la tisora del president del govern els retalla en els serveis públics. Les famílies a les quals pertanyen aquestos menors s’han vist, a més, obligats a reduir despeses de primera necessitat, com l’alimentació, l’atenció mèdica o el material escolar.
Unicef i altres plataformes en defensa dels drets dels infants reclamen al Govern popular que pose als menors i a les seves famílies en el “centro de las decisiones políticas”.

Al semblant de molta gent el govern tindria que fer que aquestes persones passaren de ser un col·lectiu invisible a un col·lectiu amb futur , però pareix que al president del govern li interessa més navegar per un riu amb una alemanya de “gran” caràcter.

Els menors han llevat el primer lloc a les persones majors de 65 anys, les quals eren fins el moment les que es trobaven per sota del umbral de la pobresa.

I es clar, amb tot aquest context social, com podem tolerar que el Govern de l’Estat Espanyol no pare de retallar les ajudes en els serveis públics?

Tenim que tenir en compte que els costos d’ara, no sols afecten als menors i a les famílies d’aquest moment, si no que marcarà el creixement  i el benestar de tota la societat a mitja i llarg termini.

Francesc Roig Oliver

No hay comentarios:

Publicar un comentario