viernes, 20 de abril de 2012

El 4º Reight

James Petras, el conegut sociòleg nord-americà, professor de la Universitat de Nova York, va declarar a l'emissora uruguaiana RàdioCentenari que en aquest segle s’està produint un fenomen realment insòlit: determinats països europeus colonitzen a altres païssos europeus. L’ultima vegada que hem vist aixó va ser quan el govern nazi va imposar les seves decisions sobre els païssos dominats. El que aixó significa no es ni mes ni menys que l’avanç de la política imperialista dins de la mateixa Europa, entre els païssos imperials del nord i els païssos depenets del sud.

Segons ha indicat James Petras els païssos hegemònics del nord europeu han indicat que la primera prioritat és que Grècia, al igual que esta pasant en Espanya, continue pagant als bancs, per damunt de qualseval altra despesa, ja estiga relacionat amb la salud, l’educació o alimentació. “Els alemanys diuen que el primer que han de fer els grecs es pagar als bancs i despres comprar menjar”.

Petras va precisar en l’entrevista concedida a l’emissora uruguaiana que “Alemanya, França i Anglaterra, que son els païssos dominants actualment a Europa, han impossat a Grècia un comissari que ha desplaçat als funcionaris locals grecs de les seves funcions. Aquest s’ha convertit en un gerent de les despeses i ingressos del propi govern grec”.

Es tracta del que ja hem expressat en altres ocasions. Tots aquests elements formen part del procés de neocolonització del sud d’Europa. Comencen imposant un tecnócrata no elegit per governar. I después diuen que el tecnócrata es insuficient, i nomenen als seus propis representants per a dictar de manera directa la politica i controlar els ingressos i les despeses.





[Img #4535]
























Salva Pastor Peiró

No hay comentarios:

Publicar un comentario