viernes, 13 de abril de 2012

Compromís alerta que les retallades en serveis socials empitjoraran la dramàtica situació de les persones que necessiten alguna prestació al País Valencià

Publicat el 4 abril 2012 en Sanitat i Benestar


La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mónica Oltra, ha assenyalat hui que la dràstica retallada en polítiques socials que suposen els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2012 presentats pel govern central va a empitjorar la dramàtica situació que actualment pateixen els serveis socials al País Valencià.



Segons Oltra “a l’incompliment flagrant de la Llei de dependència que ha vingut realitzant el Consell fins ara, va a sumar-se la retallada de 91 milions d’euros que el govern de l’estat dedica al desenvolupament de la dependència, per la qual cosa la desatenció als depenents del nostre territori va a augmentar de manera considerable”.



“En concret el pressupost estatal en serveis socials disminueix en un 15,7% respecte a l’anterior exercici la qual cosa és una barbaritat en un context d’enormes dificultats econòmiques, que és quan més suport necessiten les persones amb menys recursos per part de les administracions”.



Per a la diputada de Compromís “la situació de les persones que necessiten algun tipus de prestació o ajuda al País Valencià ja era dramàtica per les retallades i impagaments que ha caracteritzat la gestió del govern del PP al nostre territori, ara amb el consignat en el pressupost per al 2012 no farà més que empitjorar, ja que els diners que el govern central transfereix per als serveis socials bàsics, gestionats pels ajuntaments, ha sofert la major retallada de la història de la nostra democràcia”.



El Pla Concertat, que estableix estes transferències per als serveis socials municipals passa dels 86 milions d’euros de l’any passat als 50 en l’actual exercici. Estos fons són emprats pels ajuntaments per atendre les necessitats de les persones més desfavorides. “En la nostra comunitat estes partides ja eren del tot insuficients entre altres raons per la nul•la voluntat del Consell d’atendre-les convenientment, ara els serveis socials municipals poden vore’s reduïts a la mínima expressió”, ha conclòs Oltra.



 
Rosabel Navalón Luna

No hay comentarios:

Publicar un comentario