lunes, 26 de marzo de 2012


La CCDHRN denuncia “internamiento forzado de personas indefensas” y aumento de la represión

Un comunicado de la comisión reporta la detención e internamiento de limosneros, pordioseros y otros mendigos, “de manera arbitraria y extrajudicial”, para que no sean vistos en las calles durante la visita de Benedicto XVI

Aquest cap de setmana, el nostre “benvolgut Papa” ha estat de visita a Mèxic, i aterrarà este dilluns, és a dir, avui mateix a Santiago de Cuba per tal de celebrar una missa coincident amb l'any jubilar que commemora els 400 anys del descobriment de la imatge mariana de 1612. El “Peregrino de la Caridad”, aquest és el lema amb el qual ha sigut rebut, ( terme que per altra banda encaixa de manera defectuosa, diria jo, en una persona que considera que ser homosexual és la major aberració de l'ésser humà, o que inclús ha estat acusat formalment pel Tribunal Penal Internacional de la Haya per ocultar informació pels abusos duts a terme per cures catòlics...), ha dut a terme la segona visita al país caribeny després de la realitzada per Juan Pablo II en 1998.
Doncs bé, com no podia ser d'una altra manera, aquesta visita ha vingut acompanyada de polèmica.(Com tots sabem, les eixides del Papa sempre han estat marcades per les mostres d'austeritat que en elles es prodiga. Sense anar més lluny, la visita del Papa a València a l'any 2006 pel mòdic preu de 12 milions d'euros. O un poc més recent la visita a Madrid en la celebració de les Jornades Mundials de la Joventut, i que només va suposar uns 60 milions d'euros en despesa pública). En esta ocasió, i per tal de demostrar-nos la humilitat que caracteritza al Vaticà, el papa, o mal anomenat “Peregrino de la caritat” passarà la nit, a un habitatge construït per a l'ocasió. A més a més per tal d'evitar una mala passada als milers de turistes que durant aquests dies es reuneixen als carrers de Cuba per tal de vore al seu líder espiritual, s'ha procedit per part del Règim Cuba, a la detenció de persones indefenses i vulnerables: “limosneros, pordioseros y otros mendigos”, per tal de protegir als turistes i donar una bona imatge, (és clar, no podem deixar que aquells que professen la caritat i benevolència del ser humà passen per aquest “mal trago”, no?). Per altra banda aquesta notícia em recorda un poc a aquella que fa unes setmanes es publicava a diferents mitjans de comunicació, en la qual se'n feia ressò de la modificació de l'ordenança Antivandalisme a la ciutat de Valladolid: "Valladolid multará a los mendigos que pidan limosna”, León De Riva, l'alcalde de Valladolid, assenyala que d'aquesta manera se reduirà l'assetjament als ciutadans per part de les persones que demanen diners a la via pública. Aquesta és una mesura que tal i com està plantejada, només sembla una cortina per tal de llevar de la vista una realitat que sembla se prefereix ignorar. A continuació vos deixe un parell d'enllaços per si vos interessa:

Jose Pasqual Civera i Herrero, grupf vesprada

No hay comentarios:

Publicar un comentario