miércoles, 7 de marzo de 2012

Globalització



Aprofitant el que comentarem en la classe de la setmana passada, m’agradaria parlar sobre l’impacte de la globalització i de com afecten les decisions tant economiques com polítiques i socials dels grans imperis capitalistes en un mon globalitzat. I una prova d’aço es l’actual crisi que ens està afectant en tots els àmbits i sentits.

De com les grans corporacions han aconseguit beneficiar-se del fracàs del sistema capitalista, junt amb la permissivitat dels mals governs, carregan-se  poc a poc, tant els drets i benestars socials com laborals que s’aconseguiren en una gran lluita, carregada de sacrificis.

Es un reflex de les estrategies de les grans corporacions, on podent arribar al poder politic aconsegueixen majors “llibertats” d’actuar, arribant inclús a influir en la decisió de les polítiques d’un país com si fos una empresa, eliminant tot allò que no es rentable per a ells, com a exemple el que comentarem sobre els pioners en aquests fets com Reagan en els Estats Units o Margaret Thatcher en el Regne Unit.

Un documental que explica a la seua manera aquestes actuacions es el de “capitalisme una història d’amor” de Michael Moore.

Ací deixe  el tràiler per si vos apeteix pegar-li una miraeta.

Au salutacions i bona nit. Salva Pastor Peiró

No hay comentarios:

Publicar un comentario