miércoles, 21 de marzo de 2012

Día Mundial del Trabajo Social 2012!!

Día Mundial del Trabajo Social 2012!!

hola a tots i totes!!

Com tots sabeu esta setmana ha sigut el dia internacional del treball social, ja que avui el professor de politica social ens ha recordat, i per tant, m'ha fotut un poc...el dimarts 20 de març tots / es els / les treballadors / es socials celebrarem el Dia Mundial del Treball Social 2012, que s'emmarca dins de la Setmana Mundial d'Acció del Treball Social. Finalitzarà el proper dilluns 26 de març amb la presentació dels Compromisos de l'Agenda Global per al Treball Social i el Desenvolupament Social davant el Sr Ban Ki-moon, secretari general de les Nacions Unides, que recull els objectius per abordar els desafiaments més urgents del nostre temps. Cal dir que a l'estat espanyol el dia del treball social es celebrava el 10 de decembre que coincidia amb el dia dels drets humans, el canvi fou decidit durant l'Assemblea Mundial de la Federació Internacional de Treballadors Socials (FITS), celebrada a Brasil l'agost del 2008.

 

Aquesta data commemora el compromís, la contribució i la tasca dels nostres professionals com a coneixedors de primera mà de la realitat social, líders del canvi i de la intervenció social, i impulsors de la lluita i la garantia dels drets socials de la ciutadania.

Més que mai aquest dia hem de donar als professionals del treball social el sentit de reconeixement i orgull que es mereixen. A més se'ns brinda aquesta oportunitat anual per a que totes les organitzacions del treball social promoguem el seu important paper i el de la professió. Apostem per incrementar la nostra presència en l'àmbit comunitari, buscant solucions locals des de l'enfocament del desenvolupament social local. Però també desenvolupem aliances per buscar solucions globals davant problemes globals.

Som el mitjà d'expressió de les demandes col · lectives i un instrument d'excel · lència professional. Som una professió especialment vinculada a l'ètica ia la tutela dels drets socials fonamentals, manifestant-se en els múltiples àmbits de treball i posant l'èmfasi en els valors a transmetre.

Som la veu de les persones per a qui treballem, transmissors de les seves necessitats, aconseguint a través de la complicitat i la confiança, el compromís i la solidaritat que transmetem. Però a més afavorim l'empoderament, la cooperació i la participació de les persones en el canvi i la cohesió social tan necessaris en aquests moments.


http://www.youtube.com/watch?v=t1MQYK9wEo8

COTS VALÈNCIA
Commemoració costat del Dept Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de València, on es llegirà el Manifest per la Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials i es farà un reconeixement públic a les companyes que han desenvolupat tasques de responsabilitat tant al Col · legi Oficial com en el Departament de la Universitat de València, des dels seus inicis fins a l'actualitat.

Web: www.codtsvalencia.org.es/


BORJA BOSCÀ BATALLER

No hay comentarios:

Publicar un comentario