jueves, 1 de diciembre de 2011

3 de Diciembre.

El col·lectiu de la discapacitat es troba en una situació de desastre en aquests moments. La Conselleria de Benestar Social ha deixat de pagar les subvencions als centres que atenen a les persones amb discapacitat. La situació és tan extrema que les entitats han deixat de pagar les nòmines als professionals.



D'una banda, cal recalcar que els centres privats depenen en gran mesura de les subvencions públiques que reben de l'Estat, la qual cosa implica una falta de alternatives per a solventar la situació.


d'altra banda, la opció de sol·licitar crèdits als bancs és inviable, malgrat que aquests s'han posat durs a l'hora de concedir-ne.


Les mesures que s'han pres des de les entitats son ben diverses; des de estalviar en materials fins a reduir plantilla.


Molts dels professionals que treballen en el sector han pres la decisió de aguantar la situació fins on siga necessari ja que entenen que treballen amb persones. Però cal insistir en el fet que les persones amb discapacitat son les mes desfavorides en aquesta situació, perquè son elles qui queden desateses i son elles qui pateixen la baixada de la qualitat de l'atenció que es presta als centres per els despidos.


El Comité de les Entitats Representants de les Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV) a valorat que la realitat que estem vivint es summament catastròfica i per aquest motiu a convocat a tot el col·lectiu, el dia 3 de Desembre per ser el Dia Internaciona i Europeu de les Persones amb Discapacitat en senyal de duel per la crítica situació actual dels serveis i programes d'atenció a les persones amb discapacitat.


conclouré animant a tots i totes a acudir a aquesta cita per a defendre els nostres drets.








Maite Calabuig

No hay comentarios:

Publicar un comentario